Sökmotoroptimering

Varför man ska använda sig av Sökmotoroptimering
I Sverige görs det 30-35 miljoner sökningar på Google per dag och med detta i åtanke så finns det all anledning att vara synlig i sökmotorerna. Genom att använda sig av Sökmotoroptimering öppnas möjligheten för ditt företag att synas utåt. Sökmotoroptimering resulterar kort och gott i ett större kundnätverk och ökad försäljning.

Vad är Sökmotoroptimering?
Sökmotoroptimering som förkortas SEO (Search Engine Optimization) handlar om att förbättra en webbplats placeringar hos sökmotorer som till exempel Google. Sökmotorerna är en av de största marknadsföringskanalerna idag, vilket gör det väldigt viktigt att lyckas sticka ut och synas där de potentiella besökarna letar. Tanken med SEO är att ditt företag skall bli förknippat och till och med äga sökorden som är viktiga för dig och som beskriver dina tjänster och dina produkter. Syns du bland de rätta sökorden kan besökarna lätt hitta till din sajt och med det bli en ny kund. Detta leder i sin tur till en ökad försäljning samt exponering mot rätt målgrupp för just ditt företag.

Så funkar Sökmotoroptimering
I sökmotoroptimering gör man som första steg en Sökordsanalys. Detta gör man för att finna de sökord som kan komma att gynna din webbsajt vid en sökning. Som andra steg har man en genomgång av sajten för att se vad man kan förbättra och göra för att den skall bli med sökmotorvänlig. Det tredje steget är ett länkarbete. Detta arbete består av att införskaffa länkar till er sajt. Google bedömer din webbsajts ”popularitet” genom bland annat dem länkar så pekar mot er sajt och sätter rankingen därefter. Därför är det viktigt att bygga upp en stark och hållbar ”länkprofil” för din sajt. Naturligtvis är även rapportering och övervakning en viktig del av arbetet. Våra kunder ska få tydlig insyn och rapportering om hur allt går med arbetet på deras webbplats.